Blog

Wat zijn kortingscodes?


Wat zijn kortingscodes?

Een kortingscode, promocode of actiecode is een digitale versie van de korting bonnen die vroeger in de kranten te vinden waren en uit moest knippen om naar de winkel de korting op te halen. Tegenwoordig kan je al tijdens het shoppen een kortingscode of actiecode toevoegen en je hebt gelijk korting op je aankoop.

Online shops zijn altijd op zoek naar bezoekers en klanten om hun producten onder de aandacht te brengen en om het extra interessant te maken geeft een shop een kortingscode zodat jij die kan gebruiken tijdens het afrekenen. Zo hebben de shops een nieuwe klant en de bezoeker een leuke korting.

De meest voorkomende kortingscodes of promocodes zijn een vast percentage over de totale orderwaarde, vast bedrag over de totale orderwaarde, gratis verzending of je krijgt een artikel helemaal gratis. En soms promoten we ook aanbiedingen omdat ze gewoon zo leuk en wij dat graag delen. Zo brengen wij vreugde naar onze bezoekers toe.

 

Hoe gebruik ik een kortingscode?

Heb je een goede keuze gemaakt voor een aankoop en kan je een kortingscode verzilveren. Bekijk dan eerst of actiepromo.be een korting aanbiedt. Zodra jij de korting gevonden hebt op de site klik je op “bekijk actiecode” op dat moment wordt je doorgestuurd en komt er een pop-up op je scherm. Selecteer de kortingscode en kopieer de code. Let wel op dat je geen eventuele spaties mee hebt gekopieerd.

Als je de kortingscode gekopieerd hebt dan kan je dat makkelijk invullen in de promotieveld van de shop.

Elk bedrijf heeft een andere benaming voor een kortingscode. Zo noemt bijvoorbeeld Spartoo het kortingsbon. Smartphoto noemt het actiecode en 3suisses noemt het promocode.

Uiteindelijk bedoelen alle shops hetzelfde en geven ze doormiddel van een code een korting, zodat wij fijn kunnen besparen op onze aankoop.


2014/03/23
Comments