Blog

Leuke bespaartips voor je home make-over


Soms ben je je oude interieur een beetje zat en verlang je naar iets nieuws. Maar je inrichting volledig omgooien is een flinke klus en kost aardig wat geld. Hier zijn handige bespaartips voor een home make-over die je budget vriendelijk en stijlvol kunt realiseren.

Doe zoveel mogelijk klusjes zelf

Een gemakkelijke manier om geld te besparen is door zoveel mogelijk dingen zelf te doen of te maken. Zelf schilderen, behangen of kleine reparaties uitvoeren kan flink schelen in de kosten. Met een beetje handigheid en online tutorials kun je al snel veel klussen zelf oppakken. Voor grotere projecten zoals het leggen van een nieuwe vloer of het vervangen van dakpannen, is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken.

Versier een muur

Je hoeft niet je hele interieur om te gooien voor een frisse uitstraling. Het versieren van een enkele muur kan al een groot verschil maken. Probeer bijvoorbeeld een nieuwe kleur verf, opvallend behang of muurstickers. Een fotowand met persoonlijke herinneringen of een groot schilderij kan ook een eyecatcher zijn en je kamer een nieuwe look geven zonder grote veranderingen.

Hergebruiken en repareren

Gooi zo min mogelijk spullen weg. Door oude meubels en accessoires te hergebruiken of op te knappen, bespaar je geld en geef je je interieur een unieke touch. Een likje verf of nieuwe stoffering kan een wereld van verschil maken. Denk ook aan creatieve upcycling-projecten zoals het maken van een nieuwe lamp van oude materialen of het omtoveren van een houten pallet tot een salontafel.

Kies voor een minimalistisch interieur

Een minimalistische inrichting kan stijlvol en kostenbesparend zijn. Door te kiezen voor een strakke, eenvoudige stijl, hoef je minder spullen aan te schaffen. Focus op een paar mooie meubels en accessoires die je echt mooi vindt en probeer overbodige decoratie te vermijden. Een opgeruimde en georganiseerde ruimte ziet er altijd beter uit en voelt rustiger aan.

Extra bespaartips voor een budgetvriendelijke make-over

  • Gebruik digitale marktplaatsen: Platforms zoals Vinted, Facebook Marketplace en tweedehands.be zijn uitstekende plekken om betaalbare tweedehands meubels en decoraties te vinden.
  • Energiezuinige oplossingen: Investeer in LED-verlichting en slimme thermostaten. Ze besparen op lange termijn energie en kosten.
  • DIY Ikea-hacks: Ikea-meubels zijn betaalbaar en perfect om te customizen. Voeg bijvoorbeeld nieuwe handgrepen toe aan een simpele kast, verf een Billy-boekenkast in een opvallende kleur, of voeg houten planken toe aan een Kallax-rek voor een robuustere look.
  • Planten vermeerderen: Koop een paar kamerplanten en leer ze te vermeerderen door stekken. Zo krijg je meer groen in huis zonder extra kosten.

Met deze tips kun je je huis opfrissen en vernieuwen zonder grote uitgaven. Zo geniet je van een nieuw interieur terwijl je je budget in de gaten houdt


2024/05/20