Blog

De ultieme bespaargids top 20


Iedereen kleedt ons uit; de staat, de lokale gemeentes en dan maar te zwijgen over de benzineprijzen van de afgelopen jaren. Al onze zuurverdiende gelden tikken iedere maand weg van onze bankrekening en helaas kunnen we soms, daar maar weinig aan doen. Toch zijn er manieren om verstandig met geld om te gaan en eens flink te besparen op je vaste lasten. 

 1. Loop je verzekeringen regelmatig na. We vergeten vaak dat we sommige verzekeringen helemaal niet nodig hebben. Zoals bijvoorbeeld een reisverzekering. (dubbel  verzekerd, oververzekerd)
 2. Sluit liever geen verzekering af via een makelaar of tussenpersoon. Deze vangen soms wel tot 30% commissie. En je raadt het al, dit wordt niet uit de winsten van de verzekeraar betaald.
 3. Hou regelmatig een uitverkoop en verkoop spullen die je niet meer nodig hebt. Plaats een zoekertje of advertentie bij een van de sites. (2dehands.be etc)
 4. Als je spullen koopt in de supermarkt let dan op de prijs per kilo of per liter. Soms kan een product goedkoper lijken omdat het kleiner verpakt is. Als je let op de prijs per kilo of per liter zal je merken dat je veel langer met je spullen kan omgaan.
 5. Hou een lijstje bij als je naar de supermarkt gaat en koop wat je nodig hebt. Koop geen onnodige spullen die snel kunnen bederven en die je uiteindelijk toch gaat weggooien. Wil je toch iets extra´s proberen, hou het dan bij een of twee producten.
 6. Benzine of diesel is maandelijks al een aardige kostenpost, rij trager met de auto of koop een zuinige auto. Met 120 kilometer per uur verbruik je 30 procent meer dan met 80 kilometer per uur.
 7. Koop tijdens de solden of met een kortingscode van actiepromo.be zodat je voordelig shopt en niet te veel betaald voor jouw outfits, schoenen, sportartikelen of andere leuke spullen.
 8. Koop je altijd lastminute cadeaus, onder druk kopen zorgt altijd voor extra uitgaves. Dus ga daar verstandig mee om en plan voorruit om te bedenken wat jij voor je vriend(in) wilt kopen.
 9. Onderhandel altijd over de prijs. Het zal je verbazen hoe vaak mensen toch verkopen. Probeer het wel altijd op een leuke manier te brengen en niet te beledigd over te komen.
 10. Ga nooit te (vaak) in het rood op de betaalrekening, want de rentes op betaalrekeningen kunnen aardig oplopen. Soms loopt het wel tot 18 procent op. Zonde dus.
 11. Stookkosten zijn altijd een vervelende bijkomstigheid bij de jaarlijkse afrekening. Zorg dat je geld terug krijgt. Maak er een sport van, elke euro die verdwijnt naar de Energie leverancier is een euro teveel. Doe alle lichten uit, stook een graadje minder. Installeer een slimme thermostaat zodat je op afstand de stookkosten kan reguleren.
 12. Profiteer van hoge spaarrentes en maak geregeld geld over naar de spaarrekening. Al levert het maar een paar tientjes op per jaar, is het toch gevonden geld en kan jij er toch weer wat leuks van kopen.
 13. Als je niet afhankelijk bent van de schoolvakanties, ga dan op vakantie tussen de seizoenen door. De verschillen tussen de prijzen in het hoogseizoen (december, januari, juli, augustus) en het laagseizoen kunnen wel oplopen tot -70%. Blijf ook op de hoogte van de last minutes en promoties van reisorganisaties.
 14. Vraag regelmatig om opslag, de aanhouder wint altijd.
 15. Solliciteer regelmatig. Om jezelf goed te leren kennen en om kansen te creëren voor een betere baan. Wellicht heb jij al de droombaan gevonden, maar het loont toch om goed om je heen te kijken.
 16. Drink minder of helemaal geen alcohol. Je wordt niet minder gezelliger van minder alcohol drinken en bovendien is veel alcohol drinken erg ongezond. Dus drink gerust maar uiteraard met mate.
 17. Stop met roken. Roken is een vervelende bezigheid dat geld, tijd en het allerbelangrijkste jouw gezondheid kost. Dus doe jezelf een plezier en de mensen om je heen en stop met roken.
 18. Je TV op stand-by, dvd lampje of de oplader in de lader laten staan gebruiken stroom. Een screensaver bespaart geen stroom, dus wees bewust en schakel alles uit voor het slapen gaan!
 19. In België valt jaarlijks wat regen naar beneden. Als je een paar emmers in je tuin zet, kan je het opgevangen water gebruiken. Doe het gelijk goed en installeer een regenput met filter en pomp om makkelijk de tuin te besproeien.
 20. Douche met een wekker en stel de tijd in op 5 of 10 minuten. Op zo´n manier kan je behoorlijk wat geld besparen op de jaarlijkse waterrekening. Een waterbesparende douchekop biedt ook uitkomst.

 


2014/03/23
Comments