Blog

Top 5 autoverzekeringen in België


Als je een auto hebt, moet je een autoverzekering afsluiten om mogelijke schade aan het voertuig van iemand anders of jouw eigen voertuig te laten dekken door de verzekeringsmaatschappij. Heb je een autoverzekering en raak je betrokken bij een ongeluk, dan zorgt de verzekeringsmaatschappij ervoor dat de schade aan de auto van de andere betrokkene en eventueel de schade aan jouw eigen auto vergoed worden. Zoek je een goede autoverzekering voor jouw auto, maar weet je niet welke verzekering je af moet sluiten? Lees dan in dit artikel welke autoverzekeringen de 5 beste autoverzekeringen in België zijn en kies één van de verzekeringen in deze top 5 voor jouw auto.

De 5 beste autoverzekeringen in België

De 5 beste autoverzekeringen in België op basis van de voorwaarden van de verzekeringen, de premie van de verzekeringen en de beoordelingen van klanten met betrekking tot de autoverzekeringen, zijn de volgende:

  1. De Touring autoverzekering: Touring is een verzekeringsmaatschappij die diverse autoverzekeringen aanbiedt. Bij het afsluiten van een Touring autoverzekering kun je onder andere kiezen voor een Burgerlijke Aansprakelijkheid autoverzekering, maar ook voor een volledige autoverzekering die ook de schade aan jouw eigen voertuig dekt.
  2. De Ethias autoverzekering: de BA autoverzekering van de verzekeringsmaatschappij Ethias is door consumenten beoordeeld als de beste en meest uitgebreide verzekering voor Burgerlijke Aansprakelijkheid. Naast deze verzekering, heeft Ethias overigens ook andere autoverzekeringen in het aanbod.
  3. De Allianz autoverzekering: onder de autoverzekeringen van Allianz vallen BA verzekeringen, maar ook mini-omnium verzekeringen, volledige omnium-verzekeringen en verzekeringen voor rechtsbijstand en bijstand na een ongeval.
  4. De Corona Direct autoverzekering: Corona Direct biedt de zogeheten Kilometerverzekering aan. Dit is een verzekering die in diverse formules wordt aangeboden en die je de mogelijkheid geeft om enkel te betalen voor de kilometers die je met jouw auto rijdt.
  5. De AG autoverzekering: tot slot is er nog de AG autoverzekering, een autoverzekering die in diverse vormen wordt aangeboden en door klanten van de verzekeringsmaatschappij als zeer goed wordt beoordeeld.

 

De prijzen van bovenstaande verzekeringen zijn afhankelijk van de specifieke autoverzekering die je afsluit. Kies je bijvoorbeeld een BA autoverzekering, dan ben je maandelijks voordeliger uit dan wanneer je een volledige omnium-verzekering afsluit. De verzekeringen in bovenstaande top 5 zijn dan ook niet zo zeer in deze top 5 geplaatst vanwege de prijzen, maar voornamelijk vanwege de goede beoordeling van klanten van de verzekeringsmaatschappijen en de goede prijs-kwaliteitverhouding die de verzekeringsmaatschappijen over het algemeen hanteren.

 

Ben je benieuwd welke verzekeringsproducten het best worden beoordeeld in België? Verdiep je dan in de top 10 beste energieproducten in België. Kun je wel wat tips gebruiken om geld te besparen, dan raden wij je aan om onze bespaartips eens goed door te lezen


2015/12/23