Blog

Geld besparen? Lees dan deze 5 bespaartips algemeen


Door de hoge maandelijkse lasten die we moeten betalen, houden veel mensen maar weinig geld over van het salaris dat zij verdiend hebben. Heb jij ook iedere maand maar weinig geld om leuke dingen te doen en wil je meer geld overhouden aan het einde van de maand om andere dingen te bekostigen dan de vaste lasten? Lees dan in dit artikel welke vijf algemene bespaartips je kunt gebruiken om meer geld te besparen. Door onderstaande bespaartips algemeen goed door te nemen, kun je iedere maand tientallen tot wel honderden euro’s besparen en heb je dus meer geld om leuke dingen te doen.

Bespaartips algemeen: 5 praktische tips om meer geld over te houden

Veel mensen denken dat het besparen van geld moeilijk is, maar het hoeft helemaal niet lastig om iedere maand tientallen euro’s te besparen. Gebruik je onderstaande 5 bespaartips algemeen om geld te besparen, dan hoef je nauwelijks moeite te doen om tientallen euro’s per maand over te houden.

Tip 1: ga zuiniger om met energie. Door lichten uit te schakelen als je niet thuis bent, niet te lang onder de douche te gaan staan en de verwarming niet te hoog te zetten, kun je veel geld besparen. En wil je echt veel geld besparen op de energierekening, dan is het ook een aanrader om jouw woning goed te isoleren. Door jouw huis goed te isoleren, gaat er geen warmte verloren en hoef je dus minder te stoken om een lekker warm huis te krijgen.

Tip 2: geef minder geld uit aan boodschappen. Misschien probeer je al zuinig boodschappen te doen, maar er zijn handige tips om nog meer geld te besparen in de supermarkt. Pak bijvoorbeeld alleen producten van de onderste plank (deze zijn goedkoper), neem grotere verpakkingen in plaats van de kleinere, duurdere verpakkingen om geld te besparen en ga nooit boodschappen doen als je honger hebt.

Tip 3: ga goedkoper op vakantie. Er zijn veel manieren om geld te besparen als je op vakantie gaat. Boek bijvoorbeeld een treinreis in plaats van een vliegtuigvakantie, kies een goedkopere accommodatie en ga in september op vakantie in plaats van in augustus of juli, want in september zijn vakanties veel goedkoper.

Tip 4: sluit goedkope verzekeringen af. Verzekeringen zijn een belangrijke kostenpost die je iedere maand weer moet betalen. Door de goedkoopste autoverzekering, zorgverzekering en reisverzekering te zoeken, kun je maandelijks vele euro’s besparen.

Tip 5: bespaar geld bij het kopen van cadeaus. Goedkopere cadeaus zijn helemaal niet van minder goede kwaliteit van duurdere cadeaus, dus hier kun je veel geld op besparen. Koop je jouw Sint Nicolaas cadeaus bijvoorbeeld in de zomer, dan ben je veel minder geld kwijt dan wanneer je jouw cadeaus in november of december koopt (in verband met de stijgende prijzen van Sint Nicolaas cadeaus). Hetzelfde geldt voor kerst, want rond de kerstdagen stijgen de prijzen van cadeaus tevens flink. Ben je benieuwd wat de populairste Sint Nicolaas en kerstcadeaus van dit moment zijn? Bekijk dan onze top 15 kerstproducten en onze top 10 Sint Nicolaas cadeaus.


2015/12/23