Blog

Geld besparen bij kleding kopen? Het kan met deze tips


Iedereen wil er netjes uit zien, maar niet iedereen heeft een groot budget om kleding te kopen. Wil jij ook de mooiste kleding aanschaffen, maar laat jouw portemonnee het simpelweg niet toe om de mooiste kleding te kopen? Lees dan in dit artikel drie handige tips om geld te besparen bij het kopen van kleding en je kunt de mooiste kleding kopen zonder hier veel geld voor te betalen.

Kleding kopen en geld besparen: drie praktische tips

Wil je de mooiste kleding in jouw kast ophangen, maar heb je niet zo veel geld om kleding te kopen? Gebruik dan onderstaande drie tips om geld te besparen bij kleding kopen en je koopt de mooiste kleding voor de laagste prijs.

Tip 1: shop tijdens solden

Zelfs de duurste en meest exclusieve winkels organiseren regelmatig solden. Shop je jouw kleding tijdens solden, dan kun je veel geld besparen. Hoeveel geld je precies bespaart door tijdens de solden kleding aan te schaffen, is afhankelijk per merk. Sommige kledingmerken verkopen hun kleding tijdens solden met dertig procent korting, maar er zijn ook merken die hun kleding met vijftig procent korting, zeventig procent korting of zelfs negentig procent korting verkopen. Houd de solden van jouw favoriete winkels goed in de gaten en je kunt de beste deals scoren. De meeste winkels organiseren standaard solden bij de wisseling van seizoenen, maar er zijn ook winkels die nog extra acties organiseren door het jaar heen. Wil je tips over de solden in België? Lees dan ons uitgebreide artikel met tips voor de solden in België .

Tip 2: ga eens naar een outlet

Outlets hebben altijd solden, want hier worden de kledingstukken naartoe gestuurd die voor de originele prijs niet verkocht worden. Ga je naar een outlet, dan kom je alleen maar kledingstukken van grote merken tegen die voor aantrekkelijke prijzen worden verkocht. Soms zijn dit prijzen met kortingen van dertig procent, maar met een beetje geluk kun je ook zeventig procent of meer besparen op kleding van de beste merken.

Tip 3: koop tweedehands kleding

Veel mensen denken dat winkels met tweedehands kleding alleen maar kapotte en vieze kledingstukken verkopen, maar dit is absoluut niet het geval. Kom je bij de juiste winkel met tweedehands kleding terecht, dan vind je kledingstukken en accessoires van de mooiste en beste merken voor zeer aantrekkelijke prijzen. Er zijn winkels met tweedehands kleding die wat meer standaard merken verkopen, maar er zijn ook winkels met tweedehands kleding die alleen kleding van de beste merken verkopen. Door hier jouw garderobe te shoppen, heb je de beste merken in jouw kast hangen zonder hier honderden of duizenden euro’s voor te betalen. Overigens kun je tweedehands kleding niet alleen in de winkel kopen, maar zijn er ook diverse websites waar je terecht kunt voor het aanschaffen van tweedehands kleding.

Wil je nog meer bespaartips lezen? Bekijk dan eens onze algemene bespaartips en bespaar niet alleen geld bij het kopen van kleding, maar ook bij het aanschaffen van andere producten en diensten.


2015/12/23