Blog

5 tips reis boeken voor een goedkope vakantie


Het boeken van een welverdiende vakantie kan een dure aangelegenheid zijn. Wil je dolgraag op vakantie om even helemaal tot rust te komen, maar heb je geen groot budget om jouw welverdiende vakantie te boeken? Lees dan in dit artikel welke vijf tips reis boeken je kunt gebruiken om jouw vakantie voor een zo laag mogelijke prijs te organiseren.

Tips reis boeken: 5 goede tips voor een goedkope vakantie

Het boeken van een vakantie is over het algemeen vrij kostbaar, maar door onderstaande vijf tips te gebruiken kun je jouw vakantie voor een veel lagere prijs organiseren.

Tip 1: boek jouw vakantie zo vroeg mogelijk

Als je al weet welke vakantiebestemming je wil bezoeken, wordt aangeraden om jouw vakantie zo vroeg mogelijk te boeken. Boek je jouw vakantie in de maanden december, januari of februari voor de zomervakantie van dat jaar, dan ben je namelijk tientallen tot honderden euro’s goedkoper uit dan wanneer je jouw vakantie in de maanden maart, april, mei of juni boekt.

Tip 2: boek een last minute vakantie

Naast extra vroeg boeken, wordt extra laat boeken ook beloond met hoge kortingen. Neem drie weken vrij in de zomervakantie op een door jou gekozen moment en boek enkele dagen voor de start van jouw vrije weken pas een vakantie. Door op het allerlaatste moment te boeken, kun je van hoge kortingen profiteren. Dit komt omdat reisorganisaties hun vakanties nog snel vol willen boeken om geen geld mis te lopen, waardoor zij vakanties voor veel lagere prijzen aanbieden.

Tip 3: kies een goedkope vakantiebestemming

Sommige landen zijn duurder dan andere landen. Ga je bijvoorbeeld naar Oost Europa, dan ben je over het algemeen minder kwijt tijdens jouw vakantie dan wanneer je naar landen als Frankrijk, Zwitserland en Spanje gaat. Ook landen in Azië zijn goedkoper dan Europese landen, maar de reis naar deze landen toe is uiteraard wel weer duurder.

Tip 4: bespaar op jouw accommodatie

Vind je het niet nodig om in de meest luxe accommodaties te verblijven, dan kun je eenvoudig geld besparen door een wat meer sobere accommodatie te reserveren. Hostels zijn bijvoorbeeld veel goedkoper dan hotels of appartementen en ook campings zijn over het algemeen veel goedkoper. Wil je niets anders dan in een hotel of appartement overnachten, dan wordt aangeraden om de prijzen van diverse hotels en appartementen met elkaar te vergelijken om de beste deal te vinden.

Tip 5: sluit geen dure reisverzekering af

Het afsluiten van een reisverzekering is zeker verstandig, maar het is niet nodig om de meest uitgebreide en dure reisverzekering af te sluiten. Door een goedkopere verzekering af te sluiten, kun je tientallen tot honderden euro’s per jaar besparen. Om de beste en de goedkoopste reisverzekering te vinden, kun je diverse verzekeringen met elkaar vergelijken door naar de dekking, de voorwaarden en de maandelijkse premie van de verzekeringen te kijken.

Wil je nog meer bespaartips lezen? Bekijk dan onze algemene bespaartips om meer geld over te houden aan het einde van de maand of lees onze bespaartips bij het kopen van kleding eens.


2015/12/23